Ortho4you , Medi3 en De Meester

Ortho4you

Ortho4you is een recent opgestart technisch orthopedisch bedrijf door Xavier Voet. Bij Ortho4you kan u terecht voor technische orthopedie, bandagisterie, mobiliteit of thuiszorgmiddelen. Met onze persoonlijke aanpak voorzien wij u, in samenspraak met uw arts, van hetgeen dat u nodig heeft. Volstaat het niet om een standaard hulpmiddel te verstrekken, dan kunnen we altijd een individueel aangepast hulpmiddel vervaardigen in onze eigen atelier.
Kwaliteit en service staan bij ons hoog aangeschreven.
Ortho4you is een onafhankelijke firma erkend bij de verschillende mutualiteiten en verzekeringsinstellingen.

Medi3

Bij Medi3 kan je bijna elk soort orthese of brace kopen. We hebben een erg ruim assortiment van orthopedische hulpmiddelen die je met of zonder voorschrift kan aanschaffen en we kunnen ook piekfijn maatwerk afleveren. Ook volgens doktersvoorschrift en conform de RIZIV-voorwaarden voor eventuele terugbetaling door de mutualiteiten.
Het klinkt ietwat tegenstrijdig, maar net door de bewegingsvrijheid van bepaalde gewrichten te beperken, wordt de mobiliteit vaak vergroot. Uitwendige druk (compressie) en mechanische steun op de juiste plaatsen, zullen er immers voor zorgen dat het gewricht in kwestie op een fysiologisch correcte manier beweegt. Meestal zal een brace of orthese dus net een bepaald lichaamsdeel immobiliseren of net het gewricht mobiliseren, corrigeren en/of ontlasten. Op die manier zal de brace of orthese pijnstillend, drukverlagend, ontstekingsremmend en comfort verhogend werken.

De Meester

De Meester is gespecialiseerd in vlakbrei en rondbrei kousen. Vlakbreikousen hebben een naad achteraan en worden meestal aangemeten voor patiënten met lymfoedeem. Rondbreikousen worden voor patiënten opgemeten die last hebben van hun aders. Vlakbreikousen worden altijd op maat gemaakt. Bij rondbreikousen is dit niet altijd nodig. Dit wordt besproken in de winkel.
Nieuw in ons gamma is Flowaid. Dit is een toestel dat door middel van elektronen je kuitspierpomp stimuleert zodat het lymfevocht naar boven wordt geduwd. Windels worden gebruikt om vocht uit het been te krijgen.