Dr. Guido Giacalone

Dr. Guido Giacalone behaalde in 1994 zijn diploma Arts aan de Università Cattolica del Sacro Cuore te Rome, Italië. Hij specialiseerde zich in België in de Algemene Chirurgie (2004), met bijzondere bekwaming in de Vaatchirurgie (2007)

Onder het motto ‘Doe 1 ding maar doe het zeer goed’ heeft Dokter Giacalone zich sinds 2009 volledig toegelegd op de lymfeproblematiek.

In februari 2010 behaalde hij als eerste chirurg in België een proefschrift binnen de Lymfechirurgie en dit in Genua (Italië), onder het promotorschap van Professor Corradino Campisi, een wereldwijd gerenommeerde pionier in de lymfechirurgie.

Dokter Giacalone heeft een ruime ervaring in de diagnose en behandeling van lymfeproblematiek: hij voerde met zijn team reeds meer dan 2 600 succesvolle supra-microchirurgische ingrepen uit en alleen al sinds 2010 werden meer dan 5 000 patiënten met lymfoedeem op zijn spreekuur gezien.

Dokter Giacalone en zijn team hebben reeds verschillende primeurs gerealiseerd.

Zo werd in 2016 borstlymfoedeem voor het eerst in Europa succesvol behandeld met supra-microchirurgie.

In 2018, kon dokter Giacalone in samenwerking met een internationaal team een innovatieve methode ontwikkelen voor de visualisatie van de lymfevaten, ook de allerkleinsten. De ultra hoge-frequentie echografie werd door hem voor het eerst toegepast in België. Dit onderzoek leverde nooit geziene ‘haarscherpe’ beelden op van lymfevaten in actie!